Active Lifestyle & Fitness

Vazhdoni të lëvizni e ushtroni: Si të ushqeni një trup aktiv

LIFE EXTENSION powered by ELITE LIFE

1. Pse ka rëndësi aktiviteti fizik

Të qëndrosh aktiv nuk ka të bëjë vetëm me ruajtjen e një peshe të shëndetshme – është çelësi për një jetë më të pasur, më të kënaqshme. Shumica e njerëzve dinë për përfitimet kardiovaskulare të ushtrimeve, por në fakt, fitnesi është një fitore për të gjithë trupin tuaj. Pavarësisht nëse është një klasë rigoroze e kikboksit apo një shëtitje e shpejtë me shokun tuaj të preferuar në këmbë, lëvizja e rregullt përfiton muskujt, mendjen dhe gjendjen tuaj shpirtërore. Kjo madje ju ndihmon të flini më mirë gjatë natës dhe përmirëson tretjen.

 

2. Ushqeni trupin tuaj

Ushqimi i duhur mund të bëjë ndryshimin midis një rutine të kënaqshme stërvitjeje dhe një tërheqjeje të mundur në shtratin tuaj. Ju duhet të ushqeni siç duhet ata muskuj, kocka dhe nyje, në mënyrë që të ndjeheni mirë para, gjatë dhe pas stërvitjes. Nuk jam i sigurt nga të filloj? Përpiquni për një dietë të ekuilibruar, të pasur me proteina, fruta dhe perime të freskëta dhe karbohidrate komplekse. Dhe, zgjidhni shtesa me cilësi të lartë për të mbushur boshllëqet dietike dhe për të ngarkuar super ato stërvitje, në mënyrë që të mund ta çoni performancën tuaj në nivelin tjetër.

 3. Whey Proteina… për trupin tuaj!

Një nga suplementet më të njohura që njerëzit të aftë fizikisht zgjedhin është Whey ose proteina me bazë bimore. Ju mund të mendoni për një tronditje proteine ​​si diçka e destinuar për atletë profesionistë, por kushdo që ushtron rregullisht mund të përfitojë nga proteina me cilësi të lartë të pasuruar me vitamina dhe lëndë të tjera ushqyese.

 4. Ndjehuni më mirë më shpejt

Shtesat e rikuperimit, të tilla si qershia e thekshëm dhe aminoacidet e zinxhirit të degëve (BCAA), janë gjithashtu një opsion i popullarizuar, sepse lehtësojnë shqetësimet e vogla që mund të ndjeni pasi të shtyni veten në maksimum. Dhe, ju meritoni një TLC të vogël pas gjithë asaj pune të vështirë!

Active Lifestyle & Fitness

Jetesa e Përgjithshme Aktive dhe Fitnesi

Arritni nivelin e fitnesit që dëshironi me një dietë të shëndetshme, ushtrime të rregullta, vullnet dhe lëndë ushqyese për të cilat trupi juaj aktiv ka nevojë.

1. Si mund të zgjedh një shtesë stërvitje?

Së pari duhet të përcaktoni qëllimet tuaja të lidhura me stërvitjen, sepse ato do të drejtojnë vendimet tuaja të ushqimit. Përbërje të tilla si HMB (ß-Hidroksi-ß-Metilbutirat), kreatina dhe izolimi i proteinave të hirrës mund të ndihmojnë në ndërtimin e muskujve dhe të mbështesin një regjim rigoroz të trajnimit të rezistencës. Nëse jeni në trajnim të rezistencës, atëherë proteina shtesë (nga burimet bimore ose hirra) së bashku me ekstraktin e qershisë së thekshëm mund të ndihmojnë muskujt tuaj të rikuperohen pas trajnimit. Përbërës të tillë si krizina, ekstrakti Muira puama dhe zinku ndihmojnë në mbështetjen e niveleve të shëndetshme të hormoneve tek burrat dhe burrat dhe gratë që ushtrojnë mund të dëshirojnë të marrin HMB dhe një shtesë proteinike për të luftuar humbjen e muskujve në lidhje me moshën.

2. Çfarë është më e mira për rikuperimin e muskujve?

Bërja e gjumit të duhur është thelbësore për rikuperimin e muskujve pas ushtrimeve, pavarësisht nëse jeni duke u përpjekur të ndërtoni muskuj ose të tonifikoheni. Plotësimi me burime të proteinave me cilësi të lartë mund të ndihmojë në sigurimin e marrjes adekuate ditore të proteinave, e cila mund të ndihmojë në promovimin e rikuperimit të muskujve pas stërvitjes për një periudhë afatgjatë. Disa studime kanë treguar se qershia e thekshëm shpesh ndihmon në lehtësimin e dhimbjes së muskujve pas stërvitjes. Plotësimi me aminoacidin L-glutamine është treguar për të ndihmuar në lehtësimin e dhimbjes së muskujve pas stërvitjes.

3. Si e mbani një mënyrë jetese aktive?

Fuqia e vullnetit. Nuk ka asnjë mënyrë tjetër rreth tij. Ju duhet të bëni një përpjekje të vetëdijshme për të filluar dhe mbajtur një regjim të aktivitetit fizik. Lajmi i mirë është që të qenit aktiv dhe të ushtrosh zakonisht bëhet një zakon pasi ta bësh vazhdimisht për disa javë. Pastaj, ju ndoshta do të filloni të ndiheni më mirë fizikisht dhe mendërisht, gjë që e bën shumë më të lehtë mbajtjen e një regjimi aktiviteti. Gjetja e një partneri stërvitje që do t’ju mbajë përgjegjës mund të jetë një ndihmë e shkëlqyer nëse keni probleme të qëndroni të qëndrueshëm vetë.