Jetoni më gjatë dhe më mirë:
Këshilla kundër plakjes

Shkenca e të jetuarit më gjatë fillon me të ushqyerit. Cilësia e jetës tuaj ndërsa plakeni përcaktohet nga një larmi faktorësh – por a e dini se shumë prej tyre janë nën kontrollin tuaj? Çelësat për të arritur një jetëgjatësi kuptimplotë qëndrojnë në praktikimin e zgjedhjeve inteligjente, të shëndetshme të jetës dhe shfrytëzimin e përfitimeve të fuqishme shëndetësore të lëndëve ushqyese specifike. Ne duhet ta dimë: ne kemi studiuar shkencën e plakjes për mbi 40 vjet! Këtu janë tre mënyra për të maksimizuar jetëgjatësinë tuaj:

 

1. Ruani nivelet e energjisë rinore

A jeni ndjerë ndonjëherë sikur thjesht nuk mund të bëni atë që bënit më parë? Rënia e lidhur me moshën në prodhimin e energjisë mund të jetë fajtori dhe kur këto nivele bien, zemra juaj dhe organet e tjera nuk do të funksionojnë si më parë. Megjithatë, lëndë ushqyese specifike ndihmojnë në rigjallërimin e energjisë në nivelin qelizor.

 

2.Mbani qelizat tuaja duke punuar si duhet

Ndërsa qelizat plaken, disa prej tyre nuk funksionojnë më në mënyrë optimale, gjë që mund të çojë në shqetësime shëndetësore. Kjo quhet pleqëri qelizore. Ndërsa nuk mund të ndalojmë plakjen e qelizave, ne mund të ndihmojmë në lehtësimin e barrës së qelizave plakëse të trupit me senolitikë: lëndë ushqyese që inkurajojnë rrugët natyrore të trupit për heqjen ose riciklimin e qelizave plakëse.

 

3. Luftoni stresin oksidativ

Komponimet radikale të lira mund të “stresojnë” qelizat tuaja, të cilat mund të ndikojnë në ADN-në e tyre, në prodhimin e energjisë qelizore dhe më shumë. Antioksidantët dhe lëndët e tjera ushqyese ndihmojnë në luftën kundër!